Televiziune

Realitatea prin prisma imaginii a fost mereu o fascinație, iar odată cu apariția cadrului mișcat, lumea a făcut saltul tehnologic fundamental. Informația „curge”, iar momentul ACUM” a devenit cel mai important. Ultimii ani au adus, însă, o schimbare de paradigmă. Rețelele sociale abundă de materiale video, care au la bază tehnicile producției de televiziune.

Cursul nostru are menirea de a vă introduce în tehnicile profesioniste de realizare a materialelor video. Fiecare etapă a cursului este construită pe firul logic al producției, oferind participanților șansa de a realiza propriul material jurnalistic, ca produs al muncii de echipă, bazat pe proiecte.

Și nu oricum! Viu, energic, dinamic, practic!

Facilitățile sunt specifice unui studio modern de televiziune, cu dotări 4K de ultimă generație. Facilitatorii în furnizarea informațiilor sunt profesioniști recunoscuți în televiziune, iar curricula practică de desfășurare a cursului aduce producția de televiziune la îndemâna oricărui participant.

FOTO CURS TV 3 (4)
FOTO CURS TV 2 (5)
FOTO CURS TV 2 (3)
FOTO CURS TV 3 (2)

CURRICULA:

1. Ce este televiziunea?

Pas cu pas intrăm în lumea audiovizualului. Trecem în revistă genurile jurnalistice, formatele de televiziune și facem scriptul primului documentar.

2. Ne pregătim de treabă!

Televiziunea înseamnă muncă de echipă. Ne descoperim împreună și ne pregătim de filmare. E momentul să învățăm preproducția și etapele de filmare. Tot aici vom alege subiectului documentarului pe care îl vom realiza împreună.

3. Ieșim pe teren.

Un cameraman profesionist va oferi instrucțiunile de bază în utilizarea tehnologiei 4K. Și începem filmarea, unde fiecare dintre cursanți va fi parte a materialului înregistrat pe teren.

4. Redactarea

Vizionăm materialele, analizăm ce e bine și unde mai avem de lucru. Adunăm materialele și ne apucăm de scris. Selectăm imaginile și ne „căutăm” cuvintele. Următorul pas este redactarea scriptului pentru viitorul nostru documentar.

5. Tehnici de vorbire, dicție și limbaj nonverbal

Dicția, stilul și modul în care îți prezinți materialul atrage audiența. Învățăm să respirăm ca să putem vorbi lejer, să frazăm corect și să avem o poziție convingătoare a corpului: deschidem microfonul și înregistrăm voice-over-ul documentarului.

 6. Imagini, imagini și iar imagini

În cabina de montaj, învățăm ce înseamnă editarea video. “Tăiem” în carne vie, “așezăm” vocile la locul lor, punem burtierele. Încet, dar sigur, documentarul nostru prinde contur.

7. Ești în emisie!

Aceasta va fi lecția în care vom simți emoțiile unei transmisiuni în direct”. Învățăm ce face regia de emisie ca imaginea să ajungă în casele oamenilor, mergem în studioul virtual și înregistrăm lead-urile și ne filmăm colegii, pe rând!  În aceeași zi,  vom fi cu toții prezentatori, regizori de platou și cameramani.

8. ȘI GATA!

Mergem ultima dată în cabina de montaj, pentru a ne vedea materialele. Probabil vom și râde, dar când treaba e serioasă, învățăm tehnicile potrivite pentru a ne încărca materialele pe rețelele sociale. Va fi și Facebook dar, în primul rând, propriul nostru canal youtube.