Iulia Vizi
JURNALIST

Iulia Vizi a fost jurnalist la TVR – Studioul Teritorial de Televiziune Tîrgu – Mureș, Realitatea TV Tîrgu-Mureş, Știi TV Tîrgu-Mureş, Radio România, Studioul Teritorial de Radio – Radio Tîrgu Mureş.

A fost coordonatorul Biroul de presă al Festivalului „Peninsula” Tîrgu-Mureş.

Este membru al European Journalism Centre – Bruxelles  și bursier JTI de Excelenţă în Jurnalism.

A absolvit specializarea Istorie – Limba şi Literatura Engleză, la Facultatea de Ştiinţe şi       Litere, din cadrul Universității „Petru Maior” Tîrgu – Mureş.

Este absolventă a programului “Train the Trainers”, curs de formare autorizat de Ministerul Muncii și al programului masteral  ”Producție Media”, la Universitatea „Babeş Bolyai” Cluj Napoca.

A urmat programul  „Oameni conştienţi, presă responsabilă” la Freedom House Romania şi Balkan Media Investigation.

A fost lector invitat la Universitatea “Petru Maior” Tîrgu – Mureş, cursul de “Tehnici de Comunicare şi Relaţii Internaţionale”.

A participat la seminarul de jurnalism de investigație, organizat de CIRCOM, precum și la briefinguri ale Comisiei Europeane și la COR OPEN DAYS – Europa Regiunilor.

Este consultant în comunicare la Asociația pentru Protecția Păsărilor și a Naturii „Grupul Milvus”, Asociația Outdoor Experience și Asociația Divers Tîrgu-Mureș.

Este interpret oficial al Festivalului Pro Etnica din Sighișoara.

A urmat  programele „Colegiul Democraţiei ” și “Universitatea Transsylvania” ale Ligii Pro Europa,Universitatea de vară” de la Tuşnad, judeţul Harghita, “Universitatea de vară” de la  Ilieni,

A participat la seminariile “European Network of mentors for Women Entrepreneurs”, Varşovia, Polonia, organizat de EJC,  în colaborare cu Comisia Europeană, precum și la  „Europa spre 2020”, organizat la Roma, de European Journalism Centre și Comisia Europeană.