Istorie locală

Uneori rămânem uimiți că alții știu mai mult decât noi  despre locul în care trăim. Ne place să spunem că suntem din Ardeal și să auzim că Tîrgu Mureșul e un oraș curat. Dar dacă ne întreabă cineva care este mâncarea specifică județului Mureș, oare știm? Sau care este cea mai veche clădire din oraș? Sau care sunt primele trei personalități ale Mureșului? Poate știm, poate nu…Dar „Robinson” este cheia prin care garantăm că toate acestea vor fi știute.

La cursul de Istorie Locală, aflăm și că Palatul Culturii are cea mai puternică orgă din România, că stră-străbunica Reginei Marii Britanii, Elisabeta a II-a, s-a născut și este înmormântată la Sângeorgiu de Pădure, că Teleki Sámuel a înființat la Tîrgu Mureș prima bibliotecă de pe teritoriul actual al României, că Zoo Tîrgu Mureș este cea mai mare grădină zoologică provincială din sud-estul Europei.

Vorbim și despre Centrul istoric Sighişoara și aflăm că este cel mai reprezentativ sit urban medieval din Transilvania sau că, datorită târgumureșeanului Bolyai János, Einstein a reușit elaborarea teoriei relativității. Vom descoperi și că suntem judeţul cu cele mai multe castele din România.

Cursul de istorie locala urmărește sentimentul de apartenență și asumarea trecutului, prin povești frumoase despre diversitatea etnică, religioasă și culturală.

FOTO CURS PUBLIC SPEAKING BLOGGING EDUCATIE JURIDICA (4)

CURRICULA:

  1. Clădirile. Stiluri arhitecturale în județul Mureș
  2. Personalitățile județului Mureș
  3. Specific gastronomic local
  4. Drumeție tematică
  5. Port popular specific comunităților etnice din județul Mureș
  6. Elemente de folclor autentic
  7. Obiective și trasee turistice inedite
  8. Drumeție tematică