Despre noi

„Robinson” este cel mai mare centru educațional din județul Mureș.  Este școala de lideri, în care ne dorim să îi determinăm pe cei care ne trec pragul să înțeleagă ce înseamnă învață să-ți placă”.

Inițiatorii proiectului au urmărit asamblarea unui concept și a unei curricule, care care să răspundă unei viziuni și strategii educaționale de durată.

Aceasta reprezintă o formă de angajament fără precedent în istoria comunității din județul Mureș. Conceptul care stă la baza proiectului este centrat pe învățare, în sensul său prim de mecanism evolutiv ce determină schimbarea de comportament, ca rezultat al cunoașterii.

La finalul cursurilor, toți cei care vor fi absolvit programele noastre vor duce cu ei cunoștințe și întâmplări la care nu doar au asistat, ci la care au contribuit. Pentru mureșeni acest lucru va însemna regăsirea propriei identități și a motivației de a păstra orașul viu, atunci când ei vor deveni adulți.

Robinson-logo-slogan

“Robinson” este un program academic de identificare și dezvoltare a abilităților creative, implementat printr-o programă de learning by doing, în zece module: film/televiziune, fotografie, public speaking, cooking, social skills/bune maniere, istorie locală, dicție, blogging/vlogging, educație juridică și antreprenorială, evaluare vocațională/orientare în carieră și grădină educațională

.

Fiecare modul se va încheia cu livrabile, materializate în proiecte de echipă, având la bază povești, relatate prin experiențele și implicarea efectivă a fiecărui cursant.

Pentru că “Robinson” își propune exploatarea și identificarea capacității de rezolvare a problemelor complexe, de a gândi critic și de a fi creativi.

Programa de studiu de la Robinson este realizată în acord cu primele trei recomandări ale Forumului Economic Mondial (WEF), în privința abilităților obligatorii ale copiilor, începând cu anul 2020, în perspectiva adaptării acestora la mediul concurențial: rezolvarea problemelor complexe, gândirea critică și creativitatea.

FOTO LOBBY 1 (6)
Valorile și obiectivele “Robinson”:

“Robinson” este un program academic de identificare și dezvoltare a abilităților creative, implementat printr-o programă de learning by doing, în zece module: film/televiziune, fotografie, public speaking, cooking, social skills/bune maniere, istorie locală, dicție, blogging/vlogging, educație juridică și antreprenorială, evaluare vocațională/orientare în carieră și grădină educațională.

  • Identificarea potențialului copiilor/adolescenților, prin explorarea inteligenței multiple, pe cele 8 paliere identificate în teoria dr. Howard Gardner: inteligența verbală/inteligența logică/ inteligența vizuală/ inteligența kinetică/ inteligența ritmică/inteligența de mediu/ inteligența empatică/ inteligența emoțională;

  • Abordarea sarcinilor de lucru prin teme realizabile exclusiv prin acceptarea și implicarea în munca de echipă;

  • Familiarizarea, prin cele mai noi metode de comunicare, cu persoane care au pasiuni identice, prin simularea unei echipe în cadrul unei companii virtuale;

  • Materialele de lucru sunt cuprinse într-un pachet de ultimă generație, prin: tehnologie video 4K, aparatură și programe de editare video/foto profesionale; săli de curs smart; bucătărie profesională.

  • Dezvoltarea unor deprinderi pentru abordarea în viitor a unui stil de viață sănătos: nutriție, sport, maniere elegante.

Galerie
FOTO CURS COOKING (5)
FOTO EVALUARE VOCATIONALA (8)
FOTO CURS TV 3 (3)
FOTO CURS TV 2 (5)