Cooking

Mâncarea e alături de noi în momentele fericite din viață, ne reconfortează când suntem supărați și știm că mama ne pregătește “ceva bun”. Mâncarea ne aduce împreună la mese, cu râsete și veselie. Mâncarea este peste tot la momentele importante din viețile noastre. A venit momentul să recunoaștem că ne este cel mai bun amic și să-i întoarcem favoarea. A venit momentul să o cunoaștem, să o descoperim, să o înțelegem și să îi aflăm tainele și farmecele. Iar fiecare relație începe cu pași mărunți, dar siguri, spre o mare și pe viață prietenie.

La ce să te aștepți:

Bucătăria înseamnă altceva decât rețete pretențiose si gusturi rafinate – este despre tehnică. La cursurile Robinson Kitchen veți lucra, îndrumați de profesioniști, pentru a ajunge să vă bucurați de o masă completă, gătită împreună și de fiecare în parte.

  • veți lucra în echipe de câte 4 dar și individual
  • veți sta în picioare pe aproape toată durata cursului

  •  veți gusta o porție generoasă din fiecare preparat

  • fiecare curs  cuprinde 2 feluri de mâncare, alese împreună, dintre aperitiv, fel principal (preparat de bază, garnitură, salată) sau desert.

  • durata cursului este de 3 ore. Ultima jumătate de oră este rezervată servirii mesei. Bineînțeles că nu ne vom grăbi și vom aștepta ca fiecare membru al echipei să plece cu burtica fericită acasă. În cazul în care vor rămâne bunătăți, le vom face pachețel, spre deliciul părinților.

Rețetele Cooking Kitchen vor fi gătite cu ingrediente comune, incluzând diverse fructe și legume, nuci, carne, condimente, făină etc. Dacă aveți alergii alimentare, vă rugăm să ne anunțati la înscriere, având în vedere că nu putem face modificări la meniu în timpul cursului.

FOTO CURS COOKING (4)
FOTO CURS COOKING (12)
FOTO CURS COOKING (13)
FOTO CURS COOKING (10)

CURRICULA:

1. Cine a fost primul? Oul sau găina?

Pentru că la fiecare masă există măcar un aliment care conține celebrul ou, vom învăța tot ce se poate ști despre el: să îl fierbem, să îl prăjim, să îl transformăm în preparate și sosuri delicioase și alte secrete pe care până astăzi nu le știam.

2. Chop-chop-chop

Acesta e sunetul pe care îl auzim în orice bucătărie în care se gătește. Indiferent de ce tăiem: legume, carne, fructe, verdețuri – toate au nevoie de cuțit. Iar noi trebuie sa îl îmblânzim, să îl folosim cu îndemânare, pentru a deveni adevărați bucătari. Iar la final, din mâinile noastre vor ieși preparte demne de pus pe orice masă.

3. Cea mai bună legumă e carnea! Dacă e bine gătită!

Și cum știm asta? Prea puțin gătită… și e crudă! Prea mult… și e “talpă”! Cât timp, cum știm că e gata fără termometru, cum o gătim, cu ce o condimentăm, ce punem lângă ea, cum o facem vedetă? Dar mai ales câtă carne e suficientă? Găsim răspunsul in Bucătăria Robinson!

4. Salata are gust!

După atâta carne, trebuie să echilibram balanța! Dar cum să facem asta cu niște frunze fără gust? Să le dăm gust! Și sunt sigură că veți fi surprinși de cât de bun e gustul ăsta. Fresh, surprinzător, dulce, acru și picant, revigorant și puțin sărat! Totul într-o singură farfurie! Nu-i așa că… ești fermecat?!

5. Ceva dulce!

Oare doar în dulciuri punem zahăr? Mierea e doar pentru ceai? Gemul se face doar din fructe? V-am zăpăcit? Ne vedem in Bucătăria Robinson să ne lămurim!

6. Ce mâncăm noi dimineața?! Gem?!

Cu siguranță, micul-dejun e o masă importantă. Dar, din păcate, inspirația este încă somnoroasă la primele ore ale zilei. Dar nu-i nimic! În Bucătăria Robinson ne-o regăsim, iar de azi nu vom mai rămâne în pană de idei!

7. Ocolul pământului în 8 farfurii!

După atât de multă muncă, avem nevoie de o pauză… activă! 🙂 Chiar dacă nu suntem Jules Verne, putem visa la o călătorie în jurul lumii! Iar la Robinson Kitchen visul începe în farfurie! 8 țări, 8 experiențe de neuitat, 8 gusturi diferite care ne ajută să înțelegem cât de minunat este să fim diferiți!

8. Ca la mama acasă!

Oriunde am fi și orice minunății am mânca, oricât de bine ne-am simți în vacanță, mereu vrem să ne întoarcem acasă. Ni se face dor de ai noștri, de patul nostru, dar cel mai mult de mâncarea mamei! De gustul copilăriei! Azi vom înțelege cât timp îi ia mamei până ajunge totul pe masă, ce secrete are ea pentru gustul acela inconfundabil, dar mai ales de ce îi iese ei atât de bine? Pentru că sufletul este ingredientul secret!