Blogging / Vlogging

Deşi ne ferim să recunoaștem sau chiar combatem ideea, pentru că “dă bine”, trăim într-o lume digitală, în care lipsa de conectivitate cu evoluția comunicării online ne poate plasa în pericolul analfabetismului funcțional.

Conţinutul este rege, iar dincolo de afirmația în sine, este vorba de modul în care ne percep cei din jurul nostru, fie că vorbim despre o opinie, un produs, serviciu, sau chiar despre brandul personal.

Avem la îndemână cel mai bun instrument prin care ne putem face cunoscuți, iar acesta este  blogul.

Cursul de blogging/vlogging ne va dumiri cum aflăm ceea ce suntem și ce putem transmite, cum ne identificăm subiectele astfel încât să fim interesanți, cum ne găsim publicul printre milioane de utilizatori ai Internetului, cum putem scrie bine, cum construim o platformă de comunicare de punct de vedere tehnic, cum putem face filmări spectaculoase și cum ne putem promova.

POZE BLOGGING (2)
POZE BLOGGING (1)
POZE BLOGGING (3)

CURRICULA:

1. Vocea face tonul. Cercetarea şi direcţiile editoriale – pentru cine scriu? Care este “personalitatea” mea?

2. Conceptul, brandul, planul editorial, unicitatea, expertiza 2. ARHITECTURA TEXTELOR – Exerciţii de scriere – arhitectura unui titlu, tipuri de conţinut şi tehnici preluate din scrierea creativă. Tehnici de redactare, storytelling, personaje, stil

3. Suport tehnic blog, domeniu, platformă, design, plugins, updates

4. Suport tehnic vlog. Tehnici de filmare

Etic, adevăr și responsabilitate

5. Promovare şi instrumente utile (social media) pentru a ajunge la oamenii potriviţi. Nu uităm de măsurători şi analiza felului în care ne ajută în dezvoltarea conţinutului relevant. Logica promovarii prin email. Cateva programe plus modalitate de utilizare. Stabilirea de parteneriate (outreach). Promovarea catre presa

6. Campanii sociale

7. Exerciții practice blog

8. Exerciții practice vlog